Kakve konferencije nam nedostaju?

Ovo je bilo jedno od bitnih pitanja koje nas je povuklo da osnujemo ovu agenciju. Recimo da smo se zapitali: “Što nam nedostaje?”, u trenutku kada smo po ne znamo koji put sjedili na nekom događanju ili konferenciji i gdje smo samo mogli stvarali listu nedostataka ili dosadnih tema kojima nema mjesto u ovom prostoru. Dakle, o čemu bi vrijedilo razgovarati?

Za početak, mi volimo teme koje imaju budućnost.

Budućnost u smislu da ono o čemu pričamo danas zahtjeva razmišljanje i proces u kojem nastaju nove ideje. Budućnost u smislu da se ne bavimo temama koje su danas opće popularne ili na kojima ne možete graditi poslovnu prednost. Budućnost u smislu kako ostvariti inovacije, kako biti konkurentan, kako usvojiti potrebu za promjenama i slično. No, naravno, nisu u pitanju samo teme koje su nam bitne.

Dodatno, mislimo da konferencije trebaju biti drugačije.

Pri tome mislimo na sam sadržaj ali i formu konferencije. Vjerojatno se prisustvovali konferencijama koje su na vas ostavile jak dojam. Je li to bilo samo zbog sadržaja konferencije ili je to bilo … sve po malo? Jeste li prisustvovali potpuno neobičnim formama kao što je ne-konferencija (unconference) ili design thinking radionicama ili … jeste li iskusili nešto potpuno drugačije? Da ne spominjem atmosferu, networking, prostor itd. Konferencije se mogu i moraju raditi drugačije, kako bi bile ne samo mjesto prijenosa znanja i iskustava, nego kako bi bile – doživljaj.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *